Rudens aktivitātes “Ziedugravās”

Vasarai izskanot, 17.augustā „Ziedugravu” klientu komanda busiņā devās ciemos pie kaimiņiem – uz sporta svētkiem Madlienas pansionātā. Abus pansionātus saista sena draudzība – vienu gadu sporta svētkus rīko madlienieši, otru gadu – skrīverieši. Šogad mūsu draugi bija izdomājuši ļoti interesantas disciplīnas, kā, piemēram, „zābakošanās”, „šķīvjošanās”, „švammošanās”, „ābološanās” un „muļķošanās”. Darbiniekiem bija uzdots iejusties A.Lindgrēnas varoņu lomās, tādēļ disciplīnas tiesāja Pepijas un konfektes dalīja sirms Karlsons (nosirmojis esot tādēļ, ka strādā pansionātā), palīdzēja arī „kuģa kapteinis” un Ronja. Iemācījāmies jaunu spēli, kā pārbīdīt klucīšus, izņemot tos no torņa tā, lai tornis nesagāztos. Visi dalībnieki tika apbalvoti ar zelta medaļām par izturību. Pēc tam devāmies uz kamīnzāli, kur mums iemācīja no papīra salvetes dažās minūtēs izveidot puķi, neizmantojot nekādus palīglīdzekļus.  Pēc pusdienām noskatījāmies jauku brīvdabas koncertu, ko sniedza Madlienas kantrī deju ansamblis.  Paldies Madlienas kolēģiem par skaistu dienu un gaidīsim nākamgad „Ziedugravās”!

30.augustā norisinājās „„Ziedugravu” olimpiskās spēles”, kuras šoreiz sliktu laika apstākļu dēļ notika telpās. Bija gan olimpiskā uguns, gan svētku salūts (ar ziepju burbuļu pūšamo mašīnu). Disciplīnas bija – ratiņnieku slaloms, soļotāju slaloms ar bumbiņu uz tenisa raketes, balonu pūšana, zeķu darināšana no avīzes, galvas vingrinājumi un bočio spēle, kuru mūsu klienti ir iecienījuši. Visi dalībnieki, protams, saņēma medaļas un saldumus. Pasākumā tika sveikti arī augusta jubilāri.

13.septembrī sākām jauno mācību gadu un nodibinājām klubiņu „Prātiņ, nāc mājās!”. Pulciņa kodols ir dažādu mīklu un uzdevumu risinātāji, kuri nu jau trešo gadu piedalās „Funktierstūrīša” konkursos „Ziedugravu Ziņās”. Klubiņa nodarbībās piedalās arī citi spēļu un rotaļu cienītāji. Trenējam atmiņu, uzmanību un apķērību ar dažāda veida uzdevumiem, mīklām, vārdu spēlēm, uz ekrāna apgūstam vienkāršākās datorspēles, piemēram, LINGO. Pārliecināmies, ka ne visas šķietami sarežģītās lietas ir tik grūtas, un otrādi – ne visi uzdevumi, kuri izskatās viegli, tik vienkārši ir izpildāmi. Vienu vārdu sakot – jautri pavadām laiku.

17.septembrī „Ziedugravās” notika 11.Saeimas vēlēšanas – klientu dzīvesvietā ieradās izbraukuma vēlēšanu komisija. Lielākā daļa ziedugraviešu jau laicīgi bija gatavojušies vēlēšanām un izdarījuši savu izvēli. Esam priecīgi sadarboties ar šo izbraukuma komisiju – Selgu Kazaku un Jāni Znotiņu, kuri apmeklē mūsu aprūpes centru vēlēšanu un tautas nobalsošanu dienās un ar lielu pacietību, toleranci un iejūtību palīdz mūsu klientiem paust savu gribu un piedalīties valsts dzīvē.