Brauciens uz Tērvetes SAC

Mūsu aprūpes centrs bija uzaicināts uz Tērvetes SAC rīkoto pasākumu „Es mīlu Tevi, Latvija”. Un tā 15.maija rītā mūsu erudītu komanda: Benedikts, Edgars, Imants, Aldons, Mirdza un Velta sociālā darba speciālistu Ritmas un Rasmas pavadībā uzsāka ceļu Kurzemes virzienā. Pa ceļam visus priecēja dzeltenie ziedošie rapša lauki.
Tērvetē mūs ļoti labi sagaidīja. Visu laiku mums blakus bija tērvetiešu sociālā rehabilitētāja Inese. Pavisam bijām 5 komandas – Raudas SAC, Auces SAC, Jelgavas SAC, Tērvetes SAC un mēs. Katrai komandai bija savs galds ar smalkmaizītēm un kafiju, tēju, limonādi – pēc katra izvēles. Pasākums sākās ar dziesmām. Iesildījāmies. Tad rīkotāji iepazīstināja ar spēles noteikumiem – kas un kā notiks un kā tas tiks vērtēts. Bija jāatpazīst pēc spēlētās melodijas dziesmas nosaukums. „Dziesmu karuselī” vajadzēja atminēt pamatmelodiju, uz kuras tika dziedāts citas dziesmas teksts, un pareizi nosaukt arī dziedāto dziesmu. Tā teikt – divi vienā. Tad atmiņu spēlē vajadzēja atcerēties nolasītos 20 vārdus. Katrai komandai vajadzēja atpazīt arī uzdoto „senvārdu”, kā arī no vārda – kartupelis – veidot jaunus vārdus. Tas viss bija ļoti interesanti.
Komandas dalībniece Velta: “Ar šo braucienu esmu ļoti apmierināta, jo visa tā kopā būšana, jaunu iespaidu gūšana, un, lai vai kā mums tur gāja zinību jomā, pusdienas bija brīnišķīgas un apkārt ļoti jauki cilvēki. Arī pārējiem komandas dalībniekiem šis brauciens gāja pie sirds, jo daudz redzējām, daudz jauna uzzinājām, bet kā sacīt jāsaka – nekur nav tik labi kā mājās!”