Pelēni ciemojas “Ziedugravās”

Atkal ir pienācis rudens. Ir pagājusi vēl viena vasara – silta, saulaina un notikumiem bagāta. Rudens ir kā sētnieks, kurš ar savām vēja slotām noslauka pēdējos vasaras krāšņumus. Zem kājām čabot lapām, pie mums “Ziedugravās” uz “Peļu konferenci” ietipināja mazi pelēni no bērnudārza “Saulēni”, pieskandinot telpas un radot smaidus visu sejās. Saposušies, repertuāru sagatavojuši un mazliet satraukušies, dziedāja dziesmas un skaitīja dzejoļus, stāstīja, kā pareizi un pieklājīgi jāuzvedas bērnudārzā, uz ielas un ar draugiem, skatītājus pat iemācīja dziedāt peļu gammu. Novēlu ikvienam katru dienu smaidu sejā, pozitīvismu un labu veselību. Lai veicas ikvienā lietā – gan darbos, gan nedarbos! Līvas mamma Dace

Un nu par braucienu uz “Ziedugravām” un uzstāšanos stāsta paši mazie pelēni:
Līva: “Man patika braukt ar autobusiņu, es redzēju mammas mašīnu pie visām mašīnām. Man patika dziedāt par peli.”
Emma: “Skatītāji mums aplaudēja. Es mājās arī dziedu par divām pelēm. Man garšoja kēksiņš.”
Amēlija: “Man patika dziedāt vecajiem cilvēkiem, viņi bija labi un nebija skaļi koncerta laikā. Mīļākā dziesma man ir “Kur, pelīte, tu tecēji?””
Edvards: “Mana mīļākā dziesma ir par luksoforu, tur mācāmies par gājēju pārejām, krāsām. Klausītāji priecājās.”
Keita: “Mēs piesprādzējāmies un braucām uz pansionātu. Skatītāji bija zālē, sadevāmies pāros, aizgājām uz skatuves un dziedājām kārtīgi, galvā bija peļu maskas. Skatītāji bija priecīgi, smaidīgi, aplaudēja mums.”
Markuss: “Man patika, ka cilvēki dziedāja mums līdzi. Man patika, kā skolotāja Ilzīte stāstīja par visu peļu koncertu, par visu, kas mums tur notika. Es dziedu labi dziesmu par pelēm visbiežāk. “
Emīls: “Man patika spēļu kaķi pansionātā. Es dziedāju dziesmu “Vai tu zini?”. Man patika koncerts.”
Intervijas pierakstīja vadītāja Sandra Ozola

Tā kā Peļu konferencē tika apskatīts jautājums arī par peļu drošību, radās priekšlikums visiem kaķiem uzlikt zvaniņus, tikai neviens brīvprātīgais nepieteicās, kas to varētu paveikt, un jautājumu atlika līdz nākošajai konferencei. Tad nu gaidīsim atkal mazos pelēnus ciemos!