“Ziedugravās” sāk vakcinēt pret Covid-19


Sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” šodien pirmie 30 klienti saņēma Covid-19 vakcīnas. Viņus vakcinēja uz vietas aprūpes centrā mediķu uzraudzībā. Aprūpes centrā arī izdevies ierobežot vīrusa izplatību, patlaban vēl slimo trīs klienti.
Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte stāsta, ka šodien pirmās 30 Covid-19 vakcīnas saņēma klienti, kuri paši iepriekš bija izteikuši vēlmi vakcinēties, bet šajā reizē vakcinēja tikai tos cilvēkus, kuri nav izslimojuši ar šo infekciju. Savukārt vēl vairākiem klientiem, kuri jau izslimojuši ar Covid-19, vakcinācija plānota apmēram pēc trīs mēnešiem – tāds laiks noteikts saskaņām ar vakcinēšanas vadlīnijām.
Kopā “Ziedugravās” vēlmi vakcinēties izteikusi apmēram puse – 52 klienti, taču vairākiem veselības stāvokļa dēļ vakcinēšanās patlaban atlikta.
Nākamnedēļ plānots vakcinēt citus aprūpes centra klientus un arī darbiniekus. Patlaban vakcīnu vēlas saņemt astoņi darbinieki, aprūpes centrā kopā strādā apmēram 50 darbinieku.
Patlaban “Ziedugravās” veiksmīgi izdevies ierobežot Covid-19 izplatību. Janvāra vidū ziņojām par pirmajiem saslimšanas gadījumiem aprūpes centrā, kad saslima 33 klienti un vairāki darbinieki. Pagājušajā nedēļā, veicot testus, tas pozitīvs aizvien bija astoņiem centra klientiem, bet šonedēļ saņemtās analīžu atbildes apliecina, ka vēl slimo trīs aprūpes centra klienti. Savukārt visi darbinieki ir izveseļojušies un jaunu saslimušo nav.

Raksta autore – Elita Brovacka