“Ziedugravās” jauns auto

Sociālās aprūpes centrs “Ziedugravas” iegādājies specializēto transportlīdzekli – klientu pārvadāšanai nu tiks izmantots “Mercedes” markas mikroautobuss. Tajā ir četras vietas cilvēkiem ratiņkrēslos, taču auto plānots pielāgot arī gulošu cilvēku pārvadāšanai.
Sākotnēji sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” vadība bija plānojusi specializēto transportlīdzekli nomāt, taču izsludinātajā iepirkumā nepieteicās neviens pretendents. Līdz ar to nolemts šādu automašīnu iegādāties, tā izvēlei rīkojot iepirkumu. Tā kā transportlīdzekļi, kas aprīkoti ar visu nepieciešamo gulošu cilvēku pārvadāšanai, ir ļoti dārgi, lai taupītu līdzekļus, iepirkumā bija iekļauts nosacījums, ka transporta līdzeklim jābūt aprīkotam ar vietām cilvēkiem ratiņkrēslos, bet jābūt iespējai tajā ievietot arī aprīkojumu gulošu klientu pārvadāšanai.
Saistībā ar iepirkuma rezultātiem izvēlēts 2013. gadā ražots “Mercedes-Benz Sprinter” busiņš, kurš iegādāts par 15 tūkstošiem eiro (bez PVN). Naudu transportlīdzekļa iegādei iestāde atvēlējusi no sava budžeta līdzekļiem – šim mērķim budžetā bija ieplānoti 12 100 eiro, pārējā summa atvēlēta no līdzekļiem, kas ietaupīti saistībā ar to, ka aprūpes centrā gada sākumā bija mazāk klientu nekā iepriekš. Patlaban “Ziedugravās” atkal ir 124 klienti, kā lielākoties ir visu laiku.
Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte informē, ka šodien, 7. maijā, mikroautobuss piegādāts. Jauniegādātajā busiņā ir astoņas pasažieru vietas un četras vietas pasažieriem ratiņkrēslos. Tāpat saņemts ekspertu atzinums, ka šo auto var pārbūvēt, lai tajā varētu pārvadāt arī gulošus cilvēkus. Auto pārbūvi plānots veikt par aprūpes centra budžeta līdzekļiem.
Jauno mikroautobusu izmantos, lai aprūpes centra klientus nogādātu uz un no medicīnas iestādēm, aizvestu līdz kultūras pasākumu vietām un citur. Tāpat tuvinieki, kuri vēlēsies, par noteiktu maksu varēs izmantot pakalpojumu, lai cilvēku nogādātu no mājām vai slimnīcas “Ziedugravās”. “Līdz brīdim, kamēr cilvēks nav mūsu klients, nogādāšana līdz “Ziedugravām ir maksas pakalpojums,” skaidro direktore.
Līdz šim sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” rīcībā nebija automašīnas, ko varētu izmantot gulošu cilvēku pārvadāšanai, bija iespēja pārvietot tikai vienu cilvēku ratiņkrēslā. Tagad jauniegādāto auto varēs izmantot plašākam klientu lokam, un arī tuviniekiem tas atvieglos transporta noorganizēšanas problēmas.

Raksta autore – Elita Brovacka