Balso arī “Ziedugravās”

Savu izvēli šodien pauda arī sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” klienti, velēšanās piedaloties turpat aprūpes centrā īpaši iekārtotā telpā. Balsošana noritēja Skrīveru vēlēšanu komisijas pārstāvju klātbūtnē.
Vēlēšanu dienā iecirkņa vēlēšanu komisija dodas arī pie vēlētājiem, kuri pieteikušies balsošanai atrašanās vietā. Šādu iespēju saviem klientiem noorganizēja arī sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” vadība, piesakot balsošanu aprūpes centrā un iekārtojot īpašu telpu, kurā seniori balsoja Skrīveru vēlēšanu komisijas locekļu klātbūtnē.
Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte stāsta, ka aprūpes centrā vēlēšanās piedalījās 18 klientu – tie cilvēki, kuri to vēlējās un kuru dzīvesvieta deklarēta jaunveidojamā Aizkraukles novada teritorijā. Balsotāju vecums – no 47 līdz 94 gadiem.
Iestādē šodien valdīja svinīga gaisotne, cilvēki ļoti atbildīgi izsvēra un lēma, ko vēlas redzēt jaunā Aizkraukles novada domē.
Centra direktore piebilst: žēl, ka iespēja balsot nebija visiem centra klientiem, jo no citiem novadiem uz Skrīveriem vēlēšanu komisiju pārstāvji nebrauktu. “Ziedugravās” mīt cilvēki ne vien no jaunā Aizkraukles novada teritorijas, bet vēl no 25 Latvijas novadiem un Rīgas.
Raksta autore – Elita Brovacka