“Ziedugravās” sumina Līgu un Jāņus

22. jūnijā Jāņus kopā ar folkloras kopas “Dimti” pārstāvēm ielīgoja sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas”. Šis īpašais brīdis iepriecināja aprūpes centra klientus, jo pēc ilga pārtraukuma atkal bija ļauts pulcēties lielākā kopīgā pasākumā.
Sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” Jāņu ielīgošanas pasākums notika pagalmā. Centra darbinieki parūpējušies par īpašu noformējumu un meijām gan pagalmā, gan iekštelpās.
Pasākumā tika sumināta vienīgā Līga un vairāki Jāņi, kuri dzīvo “Ziedugravās”. Seniorus iepriecināja Skrīveru kultūras centra folkloras kopas “Dimti” dalībnieces, un ļaudis ļoti sirsnīgi dziedāja un gavilēja viņām līdzi.
“Lai gan sarīkots pēdējā brīdī, kad uzzinājām, ka brīvā dabā var pulcēties neliels cilvēku pulks, taču pasākums izvērtās ļoti sirsnīgs un skaists,” atzīst sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” vadītāja Diāna Bebre-Kondrāte. “Cilvēki noilgojušies pēc pasākumiem, un mūsu klienti teju vai pēc gada distancēšanās patiešām bija ļoti priecīgi atkal pulcēties kopā, dziedāt un svinēt svētkus.”
Visi klātesošie cienājās ar sieru un kvasu, un klientu sejās vēl ilgi nedzisa smaids. Tātad te svētki bija izdevušies!
Raksta autore – Elita Brovacka