Muzikālā sestdiena

        7.martā mūsu aprūpes centrs no paša rīta tika pieskandināts ar bērnu čalām. Šurp laicīgi brauca aizkrauklieši ar savām mazajām atvasēm – baletdejotājiem. Nedaudz vēlāk ieradās Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas kolektīvās muzicēšanas grupa “KAEMA” ar savu vadītāju Marutu Jostsoni.

      Pēc neliela mēģinājuma koncerts varēja sākties. Programma neredzēta un nedzirdēta, toties pārdomāta un labi veidota. Klausoties grupas “KAEMA” priekšnesumus, bija iespēja iepazīt dažādu tautas instrumentu skanējumus. Ieklausīties agra vasaras rīta noskaņā, pirms saules lēkta, varēja, klausoties skaņdarbu “Rīta migla.” Jaunieši muzicēja un izbaudīja šo mirkli paši, to nevarēja nepamanīt. Solo spēlēja Nora, Laima un Laura.

    Aizkraukles Sporta centra Baleta studijas ”KARNEVĀLS” dejotājus bija atvedusi viņu vadītāja Jana Vītoliņa. Mēs redzējām bērnus, kuriem deja ir krāšņuma un grācijas izpausme. Bērni studijā dejo no 5 līdz 12 gadiem. Starp meitenēm nevarēja nepamanīt graciozu, iznesīgu puisi. Jana Vītoliņa sacīja: “Deja spēj aizraut un paņemt savā varā tā, ka tie, kuri sākuši dejot, dejo visu mūžu. Reizēm nomaina deju stilu, reizēm pārtrauc ar domu : “Viss, pietiek,” bet tik un tā paiet laiks un atkal atgriežas deju zālē vai uz skatuves.”

   Koncerta noslēgums atstāja spilgtu iespaidu ar deju-rotaļu Mocarta mūzikas pavadījumā “Mehāniskās bites.”

      Paldies par koncertu, lai piepildās mūziķu un dejotāju klusie sapņi, lai viņu vecākiem pietiek pacietības un uzņēmības.